18.01.2019 г., 14:03 ч.

Свирач на листо 

  Поезия » Философска
231 0 0

Не искам

на земята да съм сноп

и класовете ми да гният тук.

 

Не мога 

да ѝ кажа: земьо, стоп!

Не съм землянин, а съм вече друг.

 

Не нося

тайно болките във лоб

и не е сухо моето гнездо.

 

Аз искам

облакът да ми е гроб

и с вятъра да свиря на листо.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??