23.09.2018 г., 12:50 ч.

Свобода 

  Поезия » Гражданска
361 0 0

       СВОБОДА

 

Увиснало в небесния простор

Лъчите му ни светят и горят

То вижда всеки ден какъв е зор

Да се живее въпреки и на инат.

 

Но нашата вина е, че си спим

И чакаме да стане чудо

И сме отвикнали да бдим

И само бачкаме за лудо.

 

Но виждам как се веч променя

Съзнанието наше всеки ден

И почва веч да ни е еня

И виждам Българина променен.

 

И Левски пак ще се събуди

В някоя Българска душа

Ще дойде Ботев да пробуди

Заспалата ни свобода.

 

Спокойно, слънцето ще свети

Над слънчевата ни страна

И въпреки изедниците и проклети

България ще бъде на върха.

 

 

 

 

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??