3.01.2023 г., 10:35 ч.

Свобода 

  Поезия » Оди и поеми
228 1 2

Топчето черешово гръмна ли вече?

Никой не чака, тича напред в атака!

Знамето българско на бой ги привлече,

Сърцата им тръпнат, тиранин не чакат.

 

Родината плаче, иго османско на власт,

българи викат със сърца исполински!

"В атака!" отеква генералския глас,

турците падат в недрата планински.

 

Фес пореден сабя силно разсече,

Хайдутите наши с пищови гърмят.

В България свята всеки е вречен,

викове гласни "Свобода или смърт!".

 

Юнаците наши падат, но стават.

Войвода пореден турчин пробожда.

Рогът извит балканска песен запява

и всеки крещи "България е свободна!".

© Мирослав Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Исках да напиша нещо такова и най-накрая написах. Мисля, че се получи.
  • Патриотично! Напомня ми на стиховете на нашите велики български поети!
    Поздравявам те за творбата! Браво!
Предложения
: ??:??