30.04.2017 г., 22:12 ч.

Свободата, която не уврежда никого 

  Поезия » Акростихове
1060 4 10

Създадена от Господ –  

волна птичка,

отворена за всякакво добро,

белязана с хикса –

отговор да търся за всяко зло.

А толкова съм слаба! –

 

когато виждам

окови как дрънчат,

ятагани как посичат

търсачите на свобода.

Отново. За кой ли път?

 

Не е нужно.

Един е Господ!

 

Умно построил света,

вложил обич в цвете и трева.

Радвайте се!

Единствен, той прощава,

желайки ни свобода.

Дарява,

а не иска нищо.

 

 

Не му обръщайте глава.

И нека всеки,

както иска –

отговор намери,

говорейки със съвеста,

отсрочка, прошка да измоли за греха!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Свобода, която не уврежда никого, е свобода »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??