19.12.2021 г., 19:36 ч.

Свободно лято с топъл бриз 

  Поезия
856 0 3

Свободно лято с топъл бриз,

възторг расте, а не каприз

и слънчеви щастливи дни

летят си с белите вълни.

Но колко ще остана тук,

а слънце – захарен памук

морето капе тук и там,

оставам вечно, туй го знам.

Ухае ми на пресен сняг,

нима е зима, ама как?

Усещам топлото море...

Е, значи лято е, добре

познавам този мил сезон.

Я, господинът е с балтон,

а къщите са с бял калпак.

Но пясъкът горещ е знак

за лятно прелестно море.

Снежинки...Как да разбере

сезонът истински човек?

Навярно отговорът лек:

отвътре летни дълбини,

отвън снегът се настани.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??