Любовта ми
ще разкъса
Вечността
в пространството
ще търся твойте дири
а ти като далечна,
призрачна Звезда
ще пращаш светлина
във дни щастливи.
Звездите ше избухват
ще запълват с атоми
безкрая
съзвездията ще се сливат
сякаш в Космоса е любовта
и пътят Млечен уморен
да търси
своето Съзвездие накрая
ще срещне
далечната Свръхнова
приказна Звезда.
А аз като древен жрец,
гадаещ по звездите
ще търся смисъла
на твойте знаци
и полетял
с крилете на мечтите
ще те открия
в Съзвездие от страсти.
Ноември,2019г
варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени