16.08.2020 г., 11:03 ч.

Свят 

  Поезия » Философска, Друга
739 1 3

Не искам да бъда щастлив на Земята...

не искам пари и дворци... 

не искам да имам колони и роби, 

които да бия с камшик... 

Не искам да бъда успешен с цената

да слушам Големия брат...

но искам... човешки... аз с Бога в сърцето... 

да водя достоен живот... 

 

Не искам да бъда щастлив на Земята...

не искам пари и дворци... 

не искам да имам колони и роби, 

които да бия с камшик... 

Не искам да газя аз в локви от кърви

в чудовищен свят на война... 

но искам да виждам как заедно всички

държат се ръка за ръка... 

Държат се, но в свят, подчинен на Госпо́да, 

свят, в който царува морал!

Свят, в който на ближния ти да помогнеш

е твоя мечта, идеал! 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесни желания, благородни!
    Аз ти пожелавам и щастие към тях!
    Поздрав!
    Литатру
  • Съгласен съм, че интервалът променя всичко. В случая обаче осъзнато е написано така, защото под "колони" може да се разбира социална прослойка в Източната римска империя.
  • ...колони и роби
    ...колонии роби.
    Един интервал променя смисъла.
Предложения
: ??:??