Отде роди се този пъстър свят,
отде се взеха волните му форми?
Проблясва със искри, като брилянт
и не признава заповеди, норми.
Как Космосът съдба си начерта
и сблъска две комети – полуживи?
От този взрив роди се топлина
и светлина, необуздано – диви.
А после и живот се сътвори -
море, небе, поля, гори зелени.
Земя, попила мъдрите сълзи
на дъжд, преплувал хиляди вселени.
Накрая щом дъгата подредиш,
доказваш пъстротата си неземна.
Ти, никому не ще се подчиниш -
тук всеки атом твойта карма следва!
© Данаил Таков Всички права запазени