9.04.2024 г., 15:44 ч.

Свят 

  Поезия
28 0 0

Живея аз в съвременност такава:

на напрежение, войни и смърт

и тегне върху нас като прокоба.

Тресе омразата навред светът.

 

В години на инвазии и писък

живеем в двадесет и първи век,

а някъде там падат бомби с трясък,

не знае колко ще е жив човек.

 

Отне пандемия безброй животи,

да се пребори всеки не успя.

Въртим се в стрес на бързи обороти

и няма мир на майката - земя.

 

Във време на космически напредък

и съвършен изкуствен интелект,

макар животът ни да е тъй крехък,

разумен е сегашният човек.

 

С надежда ходим в църкви за разтуха

срещу заплахи и с молитвен зов:

да спрем навред световната разруха,

да има мир, наука и любов!

© Силвия Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??