Живея аз в съвременност такава:
на напрежение, войни и смърт
и тегне върху нас като прокоба.
Тресе омразата навред светът.
В години на инвазии и писък
живеем в двадесет и първи век,
а някъде там падат бомби с трясък,
не знае колко ще е жив човек.
Отне пандемия безброй животи,
да се пребори всеки не успя.
Въртим се в стрес на бързи обороти
и няма мир на майката - земя.
Във време на космически напредък
и съвършен изкуствен интелект,
макар животът ни да е тъй крехък,
разумен е сегашният човек.
С надежда ходим в църкви за разтуха
срещу заплахи и с молитвен зов:
да спрем навред световната разруха,
да има мир, наука и любов!
© Силвия Милева All rights reserved.