19.09.2023 г., 20:03 ч.

Свят, като свят 

  Поезия » Пейзажна
225 4 5

Рисувам по памет по листа небесен,
танцуващи жерави с нежни души.
Красива и топла е ранната есен,
със сенчици птичи душата теши.

Главиците восъчни доземи свели,
броят хризантемите топлите дни,
поръбва мъглица Балкана с дантели,
градът се стаява в следобед сънлив.

Две свраки с врабчетата хапка споделят
и гълъби гукат... Децата пищят
От облаци есен заприда къделя
и всичко повтаря се. Свят, като свят...

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??