13.08.2017 г., 9:09 ч.

Свят за двама 

  Поезия » Любовна
1198 0 5

 

За този свят въообще не ме е еня.
Дали ще свърши утре, аз не знам.
Но ако свърши, знам, ще се оженя...
за слънцето. И пак ще се спася.

А ако слънцето велико, силно
не иска да ме вземе ей така,
тогава аз луната ще приема.
И пак ще се измъкна от смъртта.

Луната ли реши да ми откаже,
не ме желае, колкото преди,
тогава ще напусна аз системата
и космосът ще ме осинови.

Тогава ще си спомня за планетата,
в която нявга имало живот.
За планините сини, за моретата.
И ще помоля Всемогъщий Бог!

Да сътвори земята и небето.
Да създаде живота отначало.
И пак да има океани и морета.
Но в този свят да бъдем само двама!

© Павел Красимиров Всички права запазени

Здравейте Откровенци,

Поздравявам всички в този великолепен сайт с стихотворението си от първата ми стихосбирка "Татуирана душа".  От мен за Вас  "СВЯТ ЗА ДВАМА".

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??