27.11.2019 г., 0:01 ч.

Свято чудо водят коледари 

  Поезия » Авторска песен
734 0 0

По стар обичай тръгва дружина,

скъпи дарове дарява нощта,

че добра вест домогват до всеки,

добри гости, коледари.

 

Добри стъпки в Коледната нощ!

Дружно пеят коледари, мир донасят,

светъл празник водят - с мъжки песни. /2/

 

 

С тон за песен наричат - за сила,

за ум, за честност и правда,

че свято чудо известяват

добри гости, коледари.

 

Благи думи в Коледната нощ!

В приказни напеви обгръщат света

и наричат за здраве на всеки в дома. /2/

 


 

* - домогвам се - стремя се силно. из Речник на бълг. език на БАН - Паисий се домогва да възкреси историческото минало на българите...

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

39 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??