26.11.2013 г., 22:26 ч.

Свърши хубавото време... 

  Поезия » Пейзажна
389 0 1

 

 

Свърши хубавото време...

  ( есенно-зимна импресия)

 

Свърши хубавото време,

скоро сняг ще завали,

северният вятър стене,

мъкнещ дрипави мъгли.

 

Враните тревожно грачат

и се вият на ята.

Дните на гърба си влачат

монотонно Есента...

 

Слънцето едва пробива,

пладне е, а се стъмни,

топлината си отива -

бавно ситен дъжд ръми...

 

А светът изглежда някак,

сякаш че се е смалил,

щото: и денят е кратък,

и животът е унил...

 

... Хората във тъжни дрехи

и умислени вървят,

под чадърестите стрехи

като във измислен свят,

 

че чадърите сега са

като траурно небе...

Мислите им пък разнасят -

Есенните ветрове...

 

Коста Качев,

26.11.2013.

08:30

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??