28.09.2024 г., 18:22 ч.

Сянката на Бога 

  Поезия
133 4 2

СЯНКАТА НА БОГА

 

Да вземем даденото Божем

и да го подържим в ръка –

доколкото – и както можем

според секундната стрелка,

 

тревичка, охлювче рогцато,

потеглило Бог знае де,

щурче от дрипавото лято,

спасено в снежното перде,

 

и стиска пясъчец от плажа,

перо от гларус отлетял,

и два-три стиха да ви кажа,

потънал в мирова печал,

 

моминско писъче след ласка,

момчешки вик подир врабче.

Какво чак толкова ни стряска,

че времето през нас тече?

 

Светът е зинал под небето

и – лаком, покрай нас ръмжи.

Защо ни е това, което

съвсем не ни принадлежи?

 

Когато някой ден си идем,

ще хлътнем в райските треви.

А Бог – един мъдрец невидим –

пред сенките ни ще върви!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота, любов и вяра в Бога! И мъдрост, която се лее естествена и чиста!
  • Такове е човешкото око - ненаситно, а то само кубик пръст го смирява.

    Светът е зинал под небето
    и – лаком, покрай нас ръмжи.
    Защо ни е това, което
    съвсем не ни принадлежи?
Предложения
: ??:??