12.03.2017 г., 19:29 ч.

Събота срещу неделя 

  Поезия » Любовна
475 2 3

СЪБОТА СРЕЩУ НЕДЕЛЯ 

(Посещавам на поета Ивайло Цанов с най-топли приятелски чувства)

 

Р. Чакърова 

 

Светът е малък. Толкова, че сутрин 
да те докосна мога през вселени. 
А ти ела, (евентуално утре) 
във кръчмата с прозорците зелени. 


Ще чакам стария ти звездолет, 
закупен от джамбазите на черно,
да кацне пред вратата ѝ отпред 
и ти да си облечен най-модерно –


да килнеш тарикатския каскет 
над сините очи, които помня... 
А после с жест бохемски за късмет 
да си поръчаш вино – седем стомни. 


И седем пъти да се завъртя 
край тебе, за да ти наливам, 
да ти послушам кротко песента, 
от думите – и аз да се опивам... 


Ще ти приготвя топличка постеля 
в таванската (за гости)  малка стая 
а в пурпурния изгрев на неделя 
кафе с кого ще пия вече зная... 

 

Лондон 10/03/2017'  23:47

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??