24.08.2008 г., 2:43 ч.

Съдба 

  Поезия » Любовна
640 0 3
По улицата идва, виж лицето ѝ,
това е твойта съдба.
Плаче за тебе - детето ѝ
как живота ти не разбра.
Ронят се, виж ги, сълзите ѝ
капят си тихо в нощта,
а дрехите, виж ги, протрити са,
влачат се бавно в калта.
Стари са вече ръцете ѝ,
нали, нали ги видя.
Бавни са вече нозете ѝ,
виж, не тича сега.
Явно и тя уморена е,
уморена от твойта игра.
Променяш се вече, но късно е,
съдбата виж си сега,
като старо перде е прокъсана,
но пак ти подава ръка.
Усмихва се жално старицата,
защо я отпращаш така?

© Венелина Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??