6.05.2007 г., 18:49 ч.

Съдба 

  Поезия
485 0 2
Между живота и смъртта
се лута вечната съдба.
И се чуди на кой да угоди -
на чувствата луди,
на добрите души,
или на недостижимите мечти.

Лута се съдбата, от бряг на бряг
гони дъгата във своя свят,
но винаги липсва или дъжда,
или слънцето скрито е зад мъгла.

Лута се съдбата, уморена, отегчена
сили има, но е обезверена
и не знае тя дали ще успее
някога в едно две души да слее.

И върви по сивия път,
от истории разни изпъстрен с бодли
и върви и търси мигът,
който просто да и подаде ръка
и с усмивка тя да стане пак
добрата стара, нежна съдба.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И се чуди на кой да угоди...Съдба! Поне опитва,а ние какво правиме,помагаме ли и?!
  • Съдбата винаги успява, стига да и дадем шанс!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??