24.01.2013 г., 7:49 ч.

Съдба 

  Поезия » Любовна
610 0 7

Как да пратя любов аз по вятъра южен?

Вън е зима. Снегът скрива всички следи.

И напомня до болка по здрач теменужен

твоя спомен, че жив е. И тръпка си ти.

 

Тази нощ той ще влезе със взлом във съня ми,

ще завихрим на дансига страстния блус

в шумен кръг, там, пред хижата; пътят ни стръмен,

чийто край раздели онзи стар автобус.

 

Но от танцът красив нежен лъх ме събужда:

през прозореца леден ти в миг се стопи

и прозрях аз замаян сред стаята чужда  

чаша вино със мен, че до днес ти не пи.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??