12.05.2015 г., 13:33 ч.

Съдба... 

  Поезия » Друга
307 0 2

Съдба...

 

На Живота из безпътицата страшна

ни сблъска кръстопът непредвидим,

в очите се погледнахме, ти ахна

и пожела напред да продължим...

 

И падахме и ставахме със болка,

но неведнъж догонихме мираж,

а колко красота, о боже, колко

бе прелестен крайпътният пейзаж...

 

И днес съм благодарен на Съдбата,

че в оня кръстопът случаен тя

ни залюля като трева от вятър

по ловните полета на Страстта...

 

... А ти навярно си повярвала тогава

на погледът ми откровен, че виж:

един живот, кажи-речи, минава,

а си до мен и с мене все вървиш...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благословени от Съдбата!
    Звучи като посведщение на жената до теб...
    Хубаво!
  • Браво Коста, отново чувствено и вдъхновено, с голяма поетична сила.
    Хареса ми много! Поздрави от мен.
Предложения
: ??:??