26.11.2010 г., 11:05 ч.

Съдба 

  Поезия » Философска
545 0 1

С Ъ Д Б А

 

Без паника, моля!

Часът ми е точно

един без пет…

не, без шест…

май без седем.

Има ли значение,

когато не бързаш

за никъде?!

Когато не знаеш

с кой влак да поемеш

и колко ти струва билетът – съдба?!

 

А някога имаше…

ах, някога – никога,

когато часовникът

тиктакаше в такт.

Днес май закъснял е,

но значение има ли,

щом влакът отдавна

на перона е спрял!

 

Има значение само едно -

когато съдбата те кара да бързаш,

да стъпваш внимателно,

да я галиш с перо

и с реверанси

попара” да сърбаш.

 

Е, аз си избрах

може би чужда съдба,

но в джоба я скрих

от незрящи.

Тя там си стои

и се лута в прахта.

Извинявайте,

МОЙТА съдба

е за зрящи!!!

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Часът ми е точно
    един без пет…
    не, без шест…
    май без седем.
    Има ли значение,
    когато не бързаш
    за никъде?!"



    Не знам защо никой не те е коментирал, Събина, но стихотворението ти е много добро! Поздрав!
Предложения
: ??:??