С Ъ Д Б А
Без паника, моля!
Часът ми е точно
един без пет…
не, без шест…
май без седем.
Има ли значение,
когато не бързаш
за никъде?!
Когато не знаеш
с кой влак да поемеш
и колко ти струва билетът – съдба?!
А някога имаше…
ах, някога – никога,
когато часовникът
тиктакаше в такт.
Днес май закъснял е,
но значение има ли,
щом влакът отдавна
на перона е спрял!
Има значение само едно -
когато съдбата те кара да бързаш,
да стъпваш внимателно,
да я галиш с перо
и с реверанси
„попара” да сърбаш.
Е, аз си избрах…
може би чужда съдба,
но в джоба я скрих
от незрящи.
Тя там си стои
и се лута в прахта.
Извинявайте,
МОЙТА съдба
е за зрящи!!!
© Събина Стефанова All rights reserved.
един без пет…
не, без шест…
май без седем.
Има ли значение,
когато не бързаш
за никъде?!"
Не знам защо никой не те е коментирал, Събина, но стихотворението ти е много добро! Поздрав!