17.10.2020 г., 5:53 ч.

Съдба 

  Поезия
204 0 0

Бури ме връхлитаха внезапно,

брулеха ме, оголваха душата ми.

Мъчеха се тотално да ме смачкат

и да се порадват на голотата ѝ.

 

Но аз във девет ризи я облякох,

сила и дадох да не се предава,

мечти и вдъхнах да ги следва,

че не бива в отчаяние да се погребва.

 

Тръгвай си, Съдба злощастна, груба,

смили се и късмета ми върни!

Достатъчно болях и страдах,

достойнството поне ми оставѝ!

 

Разкарай облаците буреносни,

да грейне слънце над моя небосклон!

С надежда да посрещам дните

и щастие да има в моя дом!

© Йорданка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??