27.07.2005 г., 22:48 ч.

Съградени форми /Cefules&JoannaVas/ 

  Поезия
638 0 4

Съградени форми сме в един невидим свят,
съградени с промисъла Божи,
съградени в търсене на истини с Любов,
съградени без материя, а с Дух,
съградени във предначертаното,
съградени в необятното в самите нас.

Съградени в обичта си безрезервана,
съградени в непреходното до звук,
съградени в писъка си и в ридания
съградени в изблика без страх
съградени в неградимото, което
се съгражда за утеха и без грях.

Съградени сме във шепичка от космос,
съградени с топлия инстинкт,
съградени с шанса невъзможен,
съградени с жадния мираж,
съградени до неосъзнатост,
съградени сме - и стълба сме към Бог...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С усмивка и от двама ни
    Благодарим
  • Съградени в шепичка от космос...и всичко останало е толкова пълно с красота и надежда, че си мисля, животът в такова съграждане е превъзходен!
  • Много силно, браво!
  • Бъдете съградени!В обичта...непреходната!Радвам се,че ви има...и не спирам да ви чета!

    От мен прегръдки и за двамата!!
Предложения
: ??:??