21.06.2009 г., 22:44 ч.

Сълза 

  Поезия » Друга
622 0 0

От тъга сълза потекла -

като капчица смола от бор,

изсъхнала в началото на своята пътека,

превърнала се във омраза, страх и мор.

 

Станали приятелите врагове

и веселият глъч затихнал,

минавали години, векове

и никой никога не се усмихвал.

 

Любовта изчезнала изцяло,

превърнала се в най-красивия им мит,

мрачно демоническо начало -

същите били на вид.

 

И никой не разбрал защо

нещастието превърнало се в тяхната съдба,

а на вековното пресъхнало дърво

нужна е била едничка - моята сълза.

 

От тъга сълза потекла -

като капчица смола от бор,

изсъхнала в началото на своята пътека,

превърнала се във омраза, страх и мор...

© Любослав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??