19.11.2007 г., 16:16 ч.

Сълза 

  Поезия » Друга
585 0 3

Прекрасна искрица, изпълнена с болка
и цял един свят, притворен във кристал
колко надежди, мечтания колко
и всичко потъва в стенания, жал.

Малка отломка от сърцето студено,
превърнато в камък от толкоз тъга,
ледено зрънце по лицето сломено
чертае със мъка бразда след бразда.

Претворена във бисер тази капка красива
се къпе в искрящ сноп светлина
и сякаш всичката болка попива
тази малка и пурпурно нежна сълза.

© Стела Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??