24.09.2008 г., 18:42 ч.

Сълза 

  Поезия » Друга
380 0 2

Сълза

Роди се

перлена сълза,

изля се

в розовия цвят.

Опиянена

от нежния му аромат,

разтопи се

на малки кристали.

Докосна нежно

с всяка своя фибра

на розата сърцевината,

остави гореща следа...

Прегърна нежното ухание,

целуна розовата мекота.

И пъпката от допира

се разтвори,

пое сълзата жадно,

а вятърът в танц ги разлюля,

тогава сълзата разбра,

че може да обича,

дори и родена от тъга...

Тъгата на едно момиче...

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??