9.08.2019 г., 7:51 ч.

Сълза и усмивка от злато по- важни са 

  Поезия » Философска
1008 4 10

-Недей се ядосва- ми казваше някога,

покойната баба, що нося ù името.

- Със Господа, чедо, недей да се караш,

че всичко отгоре е вече написано.

Това, що го нямаш, не топли сърцето ти

и празна остава душата дори,

дома да напълниш до покрива с вещи,

туй що притежаваш ако не цениш.

А аз се подсмихвах. И исках. И исках.

От всичкото шарено много. И тутакси.

Животът обаче, така ме притисна,

че с времето стигнах до същите изводи.

Сега оценявам на слънцето изгрева,

на птиците песните и на щурчетата.

На маса щом седнат усмихнати близките

това е, което разтапя сърцето ми…

Окото човешко и много, и малко

обхваща и иска видяно и чуто.

Сълза и усмивка от злато по-важни са.

- Недей се ядосва!- повтарям на внучката.

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??