8.05.2016 г., 11:58 ч.

Сълзата на нощта 

  Поезия
840 1 3

Сълзата на нощта

 

Търкулна се сълзата на нощта

по бузата на мрака черен,

изгуби се внезапно във дъжда

в сърцето на копнеж неверен.

 

И притаи се там като дете,

сгушено във майчина прегръдка,

от болката ѝ стих ще изпреде -

горчив като отровна глътка.

 

Вятърът в съня си го дочул,

ще се омайва късно до зорите,

в мислите му омагьосващо нахлул,

ще го прошепне тихо на върбите.

 

А те ще го люлеят във тъма,

с косите люлка пролетна изплели

и ще се прероди във песента

на птиците, за ласки закопнели.

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??