4.12.2008 г., 9:11 ч.

Съм 

  Поезия » Друга
415 0 2

 

                  

 

Жарава ли? – По гвоздеи танцувам

и болката е моята икона.

Забрава ли? – Но в бурни нощи чувам

забравата да тропа по балкона.

Прокуда ли? – Та тя е в мен – самата;

кандилцето ми сам само догаря.

Заблуда ли? – Заблудата се мята

на моето неверие в олтара.

Пътека ли? – Че имам ли пътека,

та търся брод в тресавище безбродно?

Човекът ли? – Защо ви е човека?

За да ви ликвидира благородно?...

© Пенка Паскалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??