На М.Х.
И последната капчица
нежна роса
изпих тази нощ -
жадно - от тебе.
Заспи сега кротко,
към мене протегнал ръка,
нека мъничко
да те погледам.
После тихо ще стана,
с дъх челото ти
ще погаля,
от окото ще капне
гореща сълза,
с нея в съня ти ще вляза,
ще се усмихнеш
невинно,
като мъничко бебе.
А аз ще тръгна
отново в нощта,
сама
и без тебе,
непотребна
дори
и на себе си.
© Дени Всички права запазени