1.04.2008 г., 8:11 ч.

Сън 

  Поезия » Любовна
667 0 3

СЪН

 

Ето, аз искам, аз страстно желая.

Да хвана, да стисна

тез малки, тез нежни ръце.

И топлината тяхна, и тяхната нежност,

да скътам дълбоко във свойто сърце.

С надежда безкрайна ръка аз протягам

и макар, че съвсем не се надявам,

със сигурност усещам

как на дланта ми

меко ляга нейната длан.

Пръстите - нежни и бели.

На безименния сребърно пръстенче свети.

И ръката ми трепва, сякаш не малка,

почти детска ръка е това,

а къс горещо желязо, което

гори ме отвътре, а не на дланта.

Ръката - също малка и бяла.

Руси слънца там блестят,

но те са само частица от зноя,

с който очите и ме горят.

 

1984 год.

гр.Силистра

 

 

© Марин Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??