16.04.2010 г., 21:53 ч.

Сън да беше, вик или огън... 

  Поезия
753 0 13

Сън да беше, вик или огън...
щях да те някога досънувам,
да изкрещя или да съм пепел,
а ти си Любов и все те обичам.
Сутрин се будя със светла надежда,
с която разпалвам лъчи по небето.
Вечер, от спомена за твойта целувка,
трепкам с искрицата нежна в сърцето.
Пролет и лято, и есен и зима -
всички сезони накуп в мен побирам,
но все не мога сляпата болка
от себе си някак си да прогоня.
Как не повехна, как не изстина
чувството, дето дъха ми пресича
и на парченца от мен не си тръгна,
а все се заканвах да го заключа -
с катинари железни зад всички врати.
Зад пределите между днес, вчера и утре.
А, задълбала във времето ров от сълзи,
потъвам в едничкото твое "Обичам те".
Тъй си остана във мене видение.
Изворен шепот на жива вода.
Пламък негаснещ в гърди от жадуване.
Моя  искряща Любов и мечта.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??