21.05.2013 г., 10:08 ч.

Сън за ада 

  Поезия » Философска
1978 0 30

Търкулна се луната - меден грош -

и клекна като куче зад баира.

Тъмата - гъста, да я режеш с нож!

Ни път, ни дом се в тази нощ намира.

 

И аз се лутам - скитник обосял,

пълзя по урви и пищя в трънаци,

прегазвам преспи и се давя в кал,

и черни мисли влача на рояци...

 

О, няма ли да свърши тази нощ?

Не ми ли стигат мъките човешки,

че демони разтварят черна паст

и пак ме хвърлят в грехове и грешки?...

..........................................................

 

Отвън се смее цъфнало дръвче

и щъркел трака в близките ливади.

Политам на невидими криле

и съмва... Боже, пак сънувах ада!

 

 

© Кети Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??