12.07.2011 г., 7:43 ч.

Съновидения 6 

  Поезия » Друга
681 0 11

Насън поисках да летя

 и в миг крила разперих.

Достигнах  чак накрай света,

от радост потреперих.

Насън красива бях, добра

и някак безпогрешна.

Животът бе за мен игра,

невероятно смешна.

В съня си проговорих лесно

на няколко езика.

Бях мила, търпелива, честна

и някак многолика.

В съня си виждах се така,

каквато се мечтаех -

спокойна, девствена река

и път, отвеждащ в Рая.

Как всичко дала бих да може

сънят да трае вечно.

Възможно да е невъзможното,

а близкото – далечно.

Сънят да  ми е бял покров

и чакана награда,

внезапно сбъдната любов,

спасение  от Ада...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??