27.10.2007 г., 17:04 ч.

Сънувах те... 

  Поезия
1952 0 16
 

Сънувах сън. Ти беше в него.

Светът навън. И аз до тебе.

Дървета, празнично облечени.

Немирни мисли, разсъблечени.

 

Далечна приказна картина,

добро небе в приятно синьо

и разговор на теб със мен

в сърцето на прекрасен ден.

 

Сънувах сън, ти беше в него,

а аз не спирах и те гледах,

как спиш под топлата завивка

на най-красивата усмивка.

 

И си говорех със нощта

за най-прекрасните неща,

които тя ми подари:

прекрасен сън, а в него - ти.

 

Сънувах сън, далеч от тук.

Светът навън... Не този! Друг!

Ти беше щастието в него.

И случи се! И бе вълшебно...

 

Сега нощта забавя ход.

Аз пак съм в моя си живот.

Събуждам се! Не ме е страх.

Обичана в съня си бях...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??