19.06.2011 г., 22:40 ч.

Сънувах те 

  Поезия » Друга
1396 0 6

Сънувах те във нощ проклета
и в бледен сън  пресътворих
чертите ти, косите, силуета,
и пак във себе си те аз открих.


Сънувах те измислено неистинна,
сънувах и не вярвах, че дори
като овехтяла страница... прелистена,
през пръстите ми ще преминеш ти...


Сънувах те, но пак недосънувах,
мечтах за теб, ала недомечтах,
и все на силен се преструвах,
и мислех, че не ще те мисля пак.


Но ти не искаше да си отидеш
и в сънищата ми убежище скрепи
една-единствена - миражно бледа,
от спомени ума ми изгори...

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??