13.11.2011 г., 18:29 ч.

Сънувах те нощес 

  Поезия » Любовна
962 0 13

 

Сънувах те нощес 

 

 

Сънувах те нощес, но се събудих

от звук неясен нейде в тишината.

Сънувах, че молитвите ми чути са

и споделил си любовта ми свята.

 

Сънувах те в костюм, с букет в ръце,

към мен да бързаш с поглед романтичен.

Безкрайно влюбено бе твоето лице.

В тоз миг към теб аз силно се затичах.

 

В мига благословен на допир нежен,

квартален котарак събори кофа.

Тя издрънча по пода в лед заскрежен,

прекъсвайки любовната ми строфа.

 

Очи отворих, лампата проблесна,

вратата вън аз чух, че се отвори.

И миг пред мен застана ти, Прекрасен,

с усмивка ведра ти ми заговори:

 

„Дано не те събуждам, че е рано.

Но розите за теб са. Ще изсъхнат.”

„Обичам те” – отвърнах замечтано

и спомних си съня. Сънят се сбъдна.

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??