2.02.2010 г., 9:21 ч.

Сънувано лято 

  Поезия » Друга
683 0 14

И тази нощ
заспах без моята луна,
прегърнала
сънуваното лято.
Политнах
с палав облак от съня,
танцувах танц
на птиче ято.
Ухаеше на люляк
и на кипнало море,
на водорасли
и треви зелени,
видях брега
как нежно ме зове,
по пясъка
как тичам окрилена.
Играеше си вятърът -
халосник стар,
със пеперудите
по роклята ми бяла.
От въгленче
запалил бе пожар,
а аз...
в съня си
бях си помечтала.


© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??