28.08.2019 г., 11:36 ч.

Сънят 

  Поезия » Любовна
548 1 1

В стаята свещта догаря бавно,

Осветявайки я със последен лъч

След което знам ще дойде мракът

И ще се затворят моите очи

 

И тази нощ сънят ще ме споходи 

И както винаги ще е един и същ

Изпълнен с много радост и тревоги

Носещ щастие и болка на веднъж

 

Преплитащ в себе си реалност и мечти

Разкриващ спомени и бъдещи копнежи

В чиито център, мила моя пак си ти

А в периферията аз и стремежа ми към тебе

 

И отново в този сън ръцете си протягам

За да те обгърна във прегръдка нежна

С устни страстно челото ти да целуна

След което погледът ти с моя да се срещнат

 

И устните ни да се слеят във целувка жарка

Изпепеляваща ни до последната частица

Премахвайки различия, прегради и стени

Разкривайки ни път изпълнен с бъдеще, надежда

 

А после нежни думи на ухо да си шептим

Обещания и клетви със стойност вечна

След което две тела в едно да обединим

Сливайки се до последната си клетка

 

И точно тук в мен се появява онзи страх,

Че някой ден мога в миг да те загубя

Че по някаква, каквато и да е причина

Може да си тръгнеш и с това да се погубя

 

Това ме кара във леглото да треперя

И неспокоен сред завивките да се въртя

И още мигом щом очите си отворя

Да те потърся и намеря в реалността

 

В стаята свещта догаря бавно,

Осветявайки я със последен лъч

След което знам ще дойде мракът

А със него отново и сънят

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съкровен стих, изпълнен с тревога от загубата на любимия човек! Стихът ти ме докосва! Някога и аз изпитвах страх от загубата на любимата жена.Така и не разбрах откъде идва този страх!..
Предложения
: ??:??