26.07.2008 г., 10:02 ч.

Сърце от камък 

  Поезия » Любовна
758 0 1

Сърце от камък

 

Сърце от камък имаш ти,

сърце от лед и мрак,

душата ти - от дявола

пленена душа,

прободена, студена...

 

В очите блясък имаш,

там чете се самота,

ръцете ти студени - камък -

сковани са така.

 

От устните ти леден дъх

излиза, сковал е моята

душа.

Аз искам този лед

да разтопя и с любов

да те създам,

но този лед и мен сковава

и гаси пламъка в моята душа.

 

Сега сме двама ледени в нощта,

без жар, без обич,

без топлина,

обвита в самота,

студени статуи, оставени в нощта.

© Джулияна Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??