17.03.2009 г., 6:44 ч.

Сърце в ремонт 

  Поезия » Любовна
3482 3 28

СЪРЦЕ В РЕМОНТ


Тя си тръгна. Стопанката вече я няма...
И какво да направя със този живот:
да си купя море и герданче за мама,
да поканя на гости големия род...


С тях какво ще си кажа?! По някоя клюка
или фас ще посмачкам, тревожен и блед,
а когато умра от досада и скука
ще излезна от къщи с краката напред.


Но не бива. Стопанката нейде замина,
вехнат чувства и вечнозелени цветя.
Трябва пушек да пусна поне из комина,
по връвта му прозрачна да слезне и тя.


Нека с птиците тя се престори на лято
и да среже с крила януарския мраз,
да ми бутне котлето привечер, когато
чай от лайка приготвям за двамата аз.


А не се ли завърне... да лепна на входа
надпис кратък, горчив като гръцки лимон:
„Тази къща без нея изглежда за продан,
а сърцето ми още от днес е в ремонт.”






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??