27.03.2008 г., 7:41 ч.

Сърцето 

  Поезия » Друга
655 0 7
 

Сърцето ми е меко,

затуй душата боледува,

навънка стъпвам леко,

че разумът ми се страхува.

 

Сърцето ми е меко,

но десницата ми е корава,

дали ще стигна надалеко?

Не бива труд за вятър да се дава!

 

Сърцето ми е меко,

животът даде ми урок -

ако искам на душа

да ми е леко - не прави голям отскок!

 

Сърцето ми е меко,

душата ми е слънце,

с разум стига се далеко,

нуждая се от вяра зрънце.

 

Сърцето бие непрестанно,

сърцето никога не спира,

вяра трябва постоянно

и сърце сърцето да намира.

 

Сърце - сърца,

уж не сте различни,

но у всички живи същества

тревогите са лични.

 

Сърцето ми е леко,

но животът пак удари ми плесница

затуй, че стъпвам леко

без да съм мръсница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??