19.04.2017 г., 0:43 ч.

Сърцето не ще сломиш... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
317 5 6

Сърцето не ще сломиш...

 

Можеш всеки път да ме разочароваш,

да ми откраднеш, каквото си поискаш,

да се опиташ да ми вземеш мечтите,

можеш отново и отново да ме нараняваш...

 

Да изтръгнеш сърцето ми и да го изхвърлиш,

но аз винаги ще търся очарованието в живота,

мира и радостта в себе ще пазя и прегръщам

и ще мечтая отново и отново, мечтите си ще сбъдна.

 

А ако ме нараниш отново, то ще си е за теб...

Сърцето ми ще политне и не ще го сломиш!

Със слънцето ще се предпазя, сили ще намеря!

Ще избера да не страдам, дори и когато страдам!

 

Няма да съм част от тези пътища на болка...

Ще продължа по своя път цяла и свободна...

И още преди изгрева - Луната ще ни раздели...

за да поискаш откриеш своята светлина...

 

***

Моята нося я в себе си, за този който обича.

Затова ще я хвана за ръце, да ме води тя...

в мечтата си да целуна лъчите на всяка крачка

и да дам нужното от нея на друга подадена ръка.

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

"Болката е неизбежна, но страданието се избира." Както се избира и това дали да продължим да страдаме. Дали да сме част от точно тази болка, която иска да ни нарани и понякога успява, а всъщност не е наша...Трябва да сме съпричастни към другите и да можем да поносим болката им, когато е нужно, да я изживяваме все едно е наша, но самите ние не трябва да я смятаме за наша. Страданието ни прави човеци. Но може и да ни открадне човещината. Затова може да се каже че има два вида страдание - здравословно и нездравословно. Вторият вид болка, точно това нараняване, трябва да отделим от себе си, за да запазим тялото и душата си...и не само нашите, но и на всеки един...

 

Трябва да продължим напред, да не позволяваме да се използва насилие, да ни тъпчат... Всички имаме правото, свободата и задължението да сме щастливи, да живеем.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! Безкрайно!
  • Пази сърцето си и бъди щастлива, Лили! Поздрави и от мен!
  • Сърцето освен силен мускул, е и издръжливо от към много преживяни чувства... то не е само орган, а показател за нашите емоции...Поздрав от мен!!!
  • Хареса ми това, което си избрала за поанта. Да! Тогава, когато си избрала да следваш мечти, вместо да страдаш, не могат да те наранят! Усмихнат ден ти желая!
  • Много мъдро. Това е позиция на един силен и разумен човек. Поздрави Лили.
  • Задължението да сме щастливи!!!Това ще го запомня,Лили!!!
Предложения
: ??:??