22.11.2013 г., 22:02 ч.

Сърдечна (не)достатъчност 

  Поезия » Философска
592 0 1

 

 

Не ни липсва време, липсва ни план -

без него целта ни е просто мечта;

на думи сме силни, в делата - жив зян.

Не питай „Защо”, а „Къде” и „Кога”.

 

И ни липсва душа, и ни липсва сърце,

а не ни е за нищо съдбата виновна...

И вместо да се чудиш: „Откъде ми дойде”,

върни се и виж ти с какво си „помогнал”.

 

Защото искаме все радикална промяна,

а тя плаче ли, плаче, горчиво във нас.

Но солта във сълзите ù не лекува рани

от факта, че не във белота сме „Пас”...

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??