5.07.2011 г., 19:17 ч.

Със себе си по 7-ма*... 

  Поезия
608 0 8

                                                                     ... gelir geçer sokaklardan...

 

*** 

Забравени думи

преследват съня ми

и тихо изсипват

в леглото ми ден

а сгънал си утрото

някак набързо

отлита

мигът      

покрай мен…

 

***                

Пред прага ми  

синьо небе 

бели облаци кани на пир

 

по тепета прелива

в лъчите струи

и ме следва към Анъткабир…

 

***

Този ден

в тази улица

някой някъде също тъгува

 

и езанът почти

ме изпълва с надежда…

че  животът навярно си струва…

 

***

Ей така…

след всички „Някога…”

и след това дори…

 

ще вплитам изгреви

открили себе си

в …

”две хубави очи”…

 

***

Размих се…

в око на остатък

и в капки накъсал

нозете ми дъжд…

 

… наметнах се с лято

с върбите поплаках

загърнала празното

в плът…

 

***

В джоба ми – 

парче от вестник

и някакви думи

в неясен брътвеж

а в сянката сгушени

дремят носачи

и гледат колите

с копнеж…

 

***

Дете…

подритващо врабчета

и скрити под забрадката

посърнали очи

 

в залеза разтапят се предели

 

а някъде

в душата ми

кърви…

 

 

 

* 7-ма (7cadde)  - улицa в Анкара

 

 

 

     

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми харесаха!
    ((( )))
  • Добра си във въздействието на думите, при това го правиш по красив начин.
  • Привет! Благодаря!
  • Мъдри бисерчета!.
    Радвам се, че прочетох!
    Привет, Бети!
  • Силно! Харесах!
  • ... знам, Селвер! Само понякога... ...
    И аз настръхнах като я чух за първи път, Джейни!
    Рени!
    Благодаря!
  • ЖЕСТОКО!
  • Докато слушах настръхнах, докато четях се извисих...
    "Размих се…
    в око на остатък
    и в капки накъсал
    нозете ми дъжд…

    … наметнах се с лято
    с върбите поплаках
    загърнала празното
    в плът…".
    ...и боли, Бети...
    Поезията ти е чувсвена наслада за сетивата!
Предложения
: ??:??