12.10.2019 г., 10:45 ч.

Със силна вяра идва и пламтеж 

  Поезия » Строги форми
652 4 1

Във всеки край не виждам само края.

Не всичко е от болка изгоряло.

Не слагам точка, пиша запетая

и продължил започвам отначало.

 

Какво ли не сърцето преживяло,

все още има ритъм и туптеж.

На любовта отдало се изцяло

мечтае и живее във копнеж.

 

В падението ражда се стремеж

след грешките поука щом откриеш...

Със силна вяра идва и пламтеж,

и пепелта с надежда ще надвиеш.

 

И фениксът в смъртта живот намерил -

полита огнени криле разперил.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много се радвам, че с обявеното предизвикателство за написване на сонет се родиха толкова много стойности образци на тази строга поетична форма!
    Поздравявам те, Асенчо! Това е първото стихотворение от теб, което отива в моята колекция с избрани!
Предложения
: ??:??