12.06.2013 г., 11:02 ч.

Същият свят 

  Поезия
862 0 12

В час незнаен, когато мълчат
всички истини, мисли, съмнения,
ще те грабне вълшебният град,
оживял в кратък миг вдъхновение.

Ще омайват липи с аромат,
ще ти свирят щурци - виртуози.
Много лесно се става богат -
захвърли само сивата проза
и без план и посока тръгни
на живота по тихите стъпки.
За водач вятър луд избери,
за компас, откривателска тръпка
и по пътя си смело върви,
несломен от случайни несгоди.
За ръка слънчев лъч те държи
и към тебе самия те води.

На тавана прати си страха,
гордостта забрави си я вкъщи
и ще видиш прекрасен света,
който, всъщност... остава си същия.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??