Човекът сам избира свойте битки,
да враждува, да упорства, да крещи.
Или да спира на житейски спирки,
да раздава обич и да продължи.
Човекът винаги добър се ражда
и изборите прави след това.
Семейството му качества изгражда,
да мрази или да търси любовта.
В единият свят ще среща хора
от злоба задушени и от жлъч.
Себе си изгубили... са като дрога,
в душите им враждебна няма светъл лъч.
А другият е пълен със усмивки...
от обич ще е обграден.
На щастието в меките завивки
от злоба и от завист ще е защитен.
Не вярвям аз, че хората са лоши...
те просто себе си не могат да намерят.
Спънат ли се... ще им се наложи
в себе си омраза, завист да разстрелят.
© Теодора Атанасова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните хора - в свят, пълен с омраза. Същия свят. »
Успех и на теб!🌝