9.03.2021 г., 7:37 ч.

Същности 

  Поезия » Бели стихове
572 0 0

Мислех, че изграждаме само скелета,

рамки на нашите бегли присъствия,

но конструкцията на всички отсъствия

не би ни лишила от спомени.

 

Непрекъснато реставрираме себе си -

чрез покани за срещи, чрез круизи далечни,

чрез кратки почивки и достигнали

до нас послания на посетени галерии.

 

Еквилибристи не! В играта статутът

е да сме прашинки незначителни,

но независими и духът на тези същности

е с мярата на свободата и пътя.

 

08.03.2021 г.

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

26 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??